Is it a snake? No, it's an...
Blijf op de hoogte en volg Eline
20 December 2019 | Curaçao, Willemstad
De week nadat ik uit Aruba kwam, had ik alweer mijn volgende bezoek. We hebben in de middagen na werk vooral veel strandjes bezocht. Uiteraard heb ik mijn bezoek meegenomen naar tugboat, dat is gewoon iets wat je niet mag missen! Maar we zijn ook naar strandjes geweest waar ik nog niet eerder was geweest. Zo was ik al wel eens bij grote knip geweest, maar nog niet bij kleine knip. Heel leuk snorkelen daar! Ook was ik nog nooit bij karakter geweest, waar ze een infinity pool hebben. Uiteindelijk ben ik heel dat zwembad niet in geweest, maar heb ik alleen maar in de zee gezwommen (daar zwemmen immers de visjes!) Dus daar moet ik nog een keer naar terug ;) (zie bij de foto's een foto van de infinity pool, dan snap je waarom ik nog een keer terug moet!) Op de dag dat we naar Playa Jeremi wilden (richting westpunt), regende het toen we daar aankwamen. We zijn toen omgekeerd en hebben onderweg op verschillende plekjes gestopt, aangezien het echt een lokaal buitje was. Voordat we uiteindelijk bij Daaibooi op het strand zijn gaan liggen, hebben we een heel leuk stukje gezien, namelijk Santa Martha Baai. Voorheen heeft hier een resort gestaan, maar dat is failliet gegaan. De schuldeisers strippen dan het hele gebouw, zelfs elke lichtschakelaar wordt teruggenomen. Jarenlang heeft het resort er nog verlaten bijgestaan, wat een bijzondere sfeer gaf als je de foto's mag geloven. Het deed mij een beetje denken aan the abandonend waterpark in Vietnam. Nu is bijna alles gesloopt. Er staat alleen nog een klein gebouwtje. Dat het ooit een heel mooie plek is geweest, is niet te missen! Het is nog steeds een mooie plek, maar een klein beetje verloederd. Toch was ik heel blij dat ik daar geweest ben, het zag er zo mooi uit! Bijna onbegrijpelijk hoe een resort daar failliet is gegaan maarja, je kan nog op zo'n mooi plekje zitten, maar zonder boekingen wordt het toch niks... Op de weg naar het strand heb je nog prachtig uitzicht op de Sant Martha Baai (een van de mooiste uitzichten op het eiland als je het mij vraagt). Kortom, een aanrader om een keer een ommetje te rijden!
Naast dat ik mijn favoriete vis (de smooth trunkfish) veel heb gezien bij het snorkelen, ben ik ook een paar keer een "slang" tegengekomen. Zo ook toen we op het strand bij Zanzibar lagen (waar ook een gezonken boot ligt, maar die ligt wat dieper en daar zijn veel minder vissen te zien dan bij tugboat). Wij lagen net lekker languit op ons strandstoeltje toen er mensen begonnen te gillen, aaah een zeeslang! Hij zwemt tussen mij benen door! De mensen wisten niet hoe snel ze uit het water moesten komen, en ik wist niet hoe snel ik met mijn snorkelset het water in moest! Ik had inmiddels geleerd dat er helemaal geen zeeslangen voorkomen bij Curaçao (en Aruba, Bonaire, enz), maar dat het een aal is en wel de gold spotted (snake) eel. (De ene keer staat ie genoemd als gold spotted eel, de andere keer als gold spotted snake eel. Nou als je hem ziet zwemmen, snap ik wel waarom ze hem snake eel noemen!)
Nadat ik afscheid heb moeten nemen van mijn bezoek, ben ik naar een kerstmarkt geweest in Punda. Dit was erg leuk! Er hing een goede sfeer, veel stalletjes met handgemaakte producten van goede kwaliteit (dat laatste komt hier naar mijn idee niet heel veel voor :P) en oliebollen! Ik ben hierna nog naar verschillende kerstmarkten geweest, maar ik vond dit toch wel de leukste! Verder moest ik mijn 'gewone' leven natuurlijk weer oppakken, dus het was zondag wandeldag! 6 uur de wekker om vroeg in de ochtend weer een wandeling te maken. Dit keer waren we met zijn tweeën, maar ik weet zeker dat mijn andere wandelmaatjes (klinkt zo lekker oud...) echt balen dat ze niet mee waren. Dit was de mooiste route die ik tot nu toe heb gelopen! (waarbij we als bonus ook nog eens terecht kwamen in een grot vol met vleermuizen :)) Zie de foto's voor het bewijs :p
Verder nog veel leuke andere dingen gedaan, zoals bijvoorbeeld de verjaardag van een vriendin met een bbq op het strand gevierd! Ik denk dat zij voor het eerst haar verjaardag op deze manier heeft gevierd in december ;) Heerlijk! Om jullie niet te vermoeien zal ik er weer een einde aan breien.
Ik kan jullie wel alvast 1 ding verklappen, ik zou a.s. zondag gaan abseilen van de Julianabrug! Dat is helaas verplaatst omdat het momenteel voor iedereen erg druk is met allerlei festiviteiten, maar als het goed is gaat een van mijn eerste blogs in januari hierover ;) Maar eerst de volgende blog over kerst op het eiland!
Fijne feestdagen iedereen!
20 December 2019 - 23:25
Germaine:
Zal best anders zijn de kerst, lekker warm zonnetje ipv sneeuw of vrieskou ( niet dat we dat nu hebben met 8 graden.. maar kan nog komen -
24 December 2019 - 15:28
Bernadette:
Lieve Eline, dank voor je mooie kaart en wensen . Ik heb net je blog van 20 Dec gelezen ,en genoten van al,je belevenissen daar . Ik wens je hele,gezellige Kerstdagen en alle,goede wensen en gezondheid voor 2020 . Blijf lekker doorgaan met genieten daar en met bezoek en werk en nieuwe ervaringen . Het resultaat horen we later weer ! Nog een hele fijne tijd en veel liefs van Bernadette