Time flies when you're having fun - Reisverslag uit Willemstad, Curaçao van Eline Loef - WaarBenJij.nu Time flies when you're having fun - Reisverslag uit Willemstad, Curaçao van Eline Loef - WaarBenJij.nu

Time flies when you're having fun

Blijf op de hoogte en volg Eline

01 Oktober 2019 | Curaçao, Willemstad

1 oktober alweer, de eerste maand is voorbij gevlogen! Nederland missen doe ik eigenlijk niet, sorry guys, but not sorry ;)

er gaat iets mis met het opslaan... to be continued…

vervolg:
Wel is het een gek idee dat ik straks niks van 3 oktober (Leid(en)s ontzet) meekrijg. Terwijl ik dan in zitting zit voor een voorlopige voorziening in een hoger beroepszaak moeten jullie er maar eentje proosten op mij ;) (Gelet op het tijdsverschil moet dit makkelijk kunnen :P)

Maar zoals ik al zei, de dagen vliegen voorbij. Doordeweeks ben ik natuurlijk gewoon (hard) aan het werk, dus ik heb alleen de weekenden om eropuit te gaan en eigenlijk wil ik elke keer weer veel te veel in 1 weekend proppen.

Vorig weekend ben ik op zaterdag gaan snorkelen bij Tugboat beach. Wat een geweldige locatie! In eerste instantie als je daar aankomt denk je echt: op wat voor plek ben ik beland? Het 'strandje' bestaat uit kiezelsteentjes, je uitzicht bestaat uit een enorme boot van Huisman (zie bijgevoegde afbeelding), maar zodra je met je hoofd onder water bent, prachtig! Het is even een stukje zwemmen, en er staat behoorlijk wat stroming, maar al snel zie je heel veel mooie vissen druk tussen het koraal zwemmen. Terwijl ik een stortbui over mij heen kreeg met regendruppels zo groot als knikkers (niet erg toch? Ik lig toch al in het water, natter kan ik niet worden, misschien wat minder comfortabel, maar that's it), kwam ik aan bij het wrak van een kleine sleepboot. Het wrak, dat hier zo'n 20 jaar geleden zonk en op 5 meter diepte ligt, is grotendeels bedekt met koraal en wordt bewoond door diverse vissen. Misschien is bewoond niet het juiste woord, eerder bewaakt. Veel duikers/snorkelaars voeren de vissen (want dat levert natuurlijk mooie plaatjes op), maar daardoor komen de vissen dus letterlijk op je afzwemmen, in mijn ogen: aanvallen! Tja, daar ben ik dan wat minder fan van. Na meer dan een uur achterna gezeten te zijn door vissen vond ik het mooi geweest en ben ik eruit gegaan en terwijl ik 'het strand' opliep zag ik een grote leguaan! Daar moest ik natuurlijk een foto van hebben (van de tugboat heb ik helaas zelf (nog) geen foto's, maar om een indruk te geven hoe mooi het is heb ik een afbeelding van internet geplukt en toegevoegd), dus ik liep snel naar mijn spullen en misschien raad je het al... alles zeiknat! Ik kon m'n kleding uitwringen en m'n boek ziet er nu heel kunstig uit (mooi golvend), maar ik heb hem (de leguaan) op de foto gekregen!

Die zondag ben ik 's ochtends de Christoffelberg gaan beklimmen. Binnen 40 minuten stond ik op de top, maar bij dat laatste stukje dacht ik wel even: oei, hoe ga ik dit doen? Blijkt er een 'route' aangegeven te staan, die had ik natuurlijk weer gemist, dus ik moest half in de spagaat om die rotsblokken op te komen, maar het is gelukt! Zoals je kan zien aan mijn rode hoofd op de foto was het wel flink warm. Ik had al gelezen dat het wordt aangeraden om 1,5 tot 2 liter water per persoon mee te nemen, dus ik dacht slim te zijn: een klein flesje water koud zetten in de koelkast en een grote fles in de vriezer. Het kleine flesje was al zo'n beetje leeg voordat ik aan de klim begon. Tijdens de klim wilde ik dus lekker ijskoud water uit de grote fles, alleen was dat letterlijk IJSkoud... Het smolt iets minder snel dan ik had gedacht! Toen ik boven kwam heb ik dus de fles pal in de zon gezet, zodat het water kon ontdooien. Terwijl ik daar op de top lekker in mijn eigen wereldje van het uitzicht zat te genieten, kwam een man al voor de tweede keer naar boven gerend. Ik bedoel echt gerend, nou meer gesprongen. Een berggeit is er jaloers op. Hop van steen naar steen, en weer weg. Wat blijkt, die man rent elke zondag 15 keer de christoffelberg op! 15! Ik vond 1 keer wel genoeg (en dat was niet eens rennend) en was toe aan verfrissing, dus... op naar de zee om te snorkelen...

... met schildpadden! Wat een enorme beesten zwemmen daar! Echt majestueuze dieren! Ik ben helemaal verliefd. Dit was bij Playa Grandi, ook wel Playa Piskado genoemd. Het strand staat ook wel bekend als het vissersstrandje. Er zijn veel vissers die daar ter plekke hun vers gevangen vis schoonmaken. Nou, dat ruik je! Niet te missen. Gelukkig gaat je neus in een duikbril en gaat dat onder water. De vissers gooien de ingewanden en dergelijke in de zee. Het voordeel van het 'dumpen' van het visafval, is dat veel schildpadden daar op afkomen en ook de pelikanen graag een stukje ingewand eh, graantje, meepikken. Dus als je om de ingewanden weet heen te zwemmen, kan je heerlijk achter de schildpadden aan! (Veruit overdreven natuurlijk, een stukje visafval is binnen 3 seconden verorberd, ik snap nu wel waarom die schildpadden zo groot zijn!) Ik ben de dag geëindigd met een BBQ op de grote knip. Kortom, een top weekend!

Het is alweer een heel verhaal, dus laat ik het afgelopen weekend kort samenvatten. Afgelopen weekend ben ik heel cultureel bezig geweest. Ik had elke dag wel een borrel of feestje. Huh, cultureel bezig? Jazeker, Curaçao is een groot partyeiland! Wil je de cultuur goed begrijpen, zal je ook daar aan moeten meedoen toch? ;) Vrijdags had ik een borrel met collega's bij Chill Beach (happy hour!) en zijn we daarna met een kleiner groepje nog wat gaan eten. Zaterdag ben ik naar Café del Mar geweest. Zij organiseren ongeveer elke drie maanden een feest van 16:00 uur 's middags tot 22:00 uur 's avonds op steeds een andere locatie. Dit keer was het bij Tugboat. Erg leuk! En zondag om het af te leren had ik een verjaardagsfeest, van 10:00 uur 's ochtends tot 20:00 uur 's middags op "the terrace". Dat is een groot vlot dat ligt in de zee in een inham, waar je met een klein bootje naartoe wordt gebracht. Het gebruik is hier dat iedereen (een koelbox) met eigen drankjes meeneemt, er was nu ook een bbq dus er werd ook eten meegenomen en er was een dj geregeld. Het was een lekker ontspannen zondag, drijvend in m'n donut :)

• 02 Oktober 2019 - 19:23

Hans:

Leuk te lezen wat je daar allemaal beleefd, maar zou het misschien iets minder over het mooie weer en de party's kunnen gaan, we zijn hier druk bezig met droge kleren aantrekken vanwege de regen en staan in de file vanwege de boze boeren, hier is het allemaal niet zo gezellig.
    Geniet ervan.

• 12 Oktober 2019 - 16:10

Eline Loef:

In de blog die ik vandaag heb gepost ben ik tegemoetgekomen aan je wensen ;)